Ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Juist voor zelfstandigen is persoonlijke ontwikkeling belangrijk. We gaan zo vaak door in de waan van de dag, geleid door alle drukte die ons werk, sociaal leven en sport met zich meebrengt. Daarnaast reserveren we niet altijd een scholingsbudget voor onze eigen ontwikkeling. Ook voor zp-ers is er veel mogelijk op gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Intervisie
Ondernemers, zowel starters als gevestigde, kunnen veel leren van andere ondernemers. Veel vragen waar zij mee worstelen, zijn voor andere ondernemers ook herkenbaar. Door regelmatig met elkaar te overleggen, kunnen ondernemers elkaar steunen en stimuleren door te praten over en te leren van elkaars ervaringen.

In een intervisiegroep bespreken de deelnemers, onder deskundige begeleiding, en met gebruikmaking van beproefde intervisiemethodieken, praktijkvragen van één van de deelnemers. De groep bestaat uit zes tot acht personen en komt vier keer bijeen.

Startversneller​
De Startversneller helpt je bij een succesvolle start van je eigen bedrijf. Het programma is er voor startende ondernemers in de provincie Gelderland of Overijssel die niet langer dan 5 jaar zijn ingeschreven bij de KvK. Je kunt in aanmerking komen voor een voucher van €1.000,- om te besteden aan business coaching en een tweede voucher van €1.000,- om te besteden aan het volgen van een vakgerichte opleiding. Daarnaast attenderen we je op interessante bijeenkomsten en breiden je netwerk uit door je met organisaties en personen in contact te brengen die je helpen bij de groei van je onderneming. Belangrijke voorwaarde is dat je full time bezig bent met je bedrijf of van plan bent om dat te gaan doen.

Leren en Werken
Uitgeleerd ben je nooit! Een recent diploma of certificaat kan je helpen om een stap in je carrière te maken of om een nieuwe weg in te slaan. Servicepunt Leren en Werken Stedenvierkant kan je informatie geven over opleidingen en omscholing. Zij helpen je graag op weg.