Thema's

Thema's

Of je net gestart bent of al langer onderneemt, bouwen aan je bedrijf doe je niet zomaar. Je bent continu in beweging en ontwikkeling ofwel je bent koers verleggend aan het ondernemen. Er zijn zeer veel verschillende ondernemersthema's. Hieronder tref je informatie over een aantal thema's aan, kijk daarnaast ook bij het onderdeel kennis op deze website. 

Opdrachtovereenkomst en algemene voorwaarden
Het allerbelangrijkste is een goede opdrachtovereenkomst. Als die in orde is, dan zijn eigenlijk alle verplichtingen daar al in opgenomen. De Belastingdienst heeft veel goedgekeurde opdrachtovereenkomsten (ovk) op hun website staan. ZZP Nederland heeft de meest relevante ovk door juristen laten herschrijven in begrijpelijk Nederlands, zodat je ook wet wat er staat. De ovk zijn te downloaden voor abonnees, alle leden van ZP Deventer zijn abonnee bij ZZP Nederland.

Naast een ovk worden vaak ook algemene voorwaarden toegevoegd. In een ovk zet je welke specifieke afspraken je maakt voor die specifieke opdracht. In de algemene voorwaarden zet je wat je altijd wilt laten gelden als je een opdracht aanneemt. Vandaar dat beide documenten complementair zijn. ZZP Nederland heeft ook een voorbeeld van goede algemene voorwaarden klaar staan voor de abonnees.

Financieel
Ondernemen in zwaar weer
Als ondernemer kan het soms even tegenzitten. Haal je (nog) niet genoeg uit je bedrijf of heb je financiële problemen? Bij het Ondernemershuis kun je geheel vrijblijvend en discreet terecht voor advies en ondersteuning. Neem contact op via telefoonnummer 0570-758 021
Broodfondsen​
Deventer telt steeds meer broodfondsen. Een broodfonds is een (financieel) vangnet voor ondernemers bij ziekte. Groepjes van ondernemers sparen een bescheiden bedrag om elkaar in geval van ziekte te steunen. Deventer telt 6 broodfondsen.
Verzekeringen
ZZP Nederland heeft voor aangesloten zelfstandigen een eigen verzekeringskantoor in huis met volledige vergunning. Voorop staat een duidelijke voorlichting, op een wijze die past binnen het beleid van belangenbehartiger ZZP Nederland: Nuttig, Betaalbaar en Transparant

Vitaliteit
Sportieve voordelen
MKB Deventer biedt haar leden meerdere sportieve voordelen. Voor een overzicht van deze voordelen, raadpleeg de website van MKB Deventer.
ZP en gezondheid
Op de kennisbank van ZZP Nederland zijn veel artikelen te lezen over zp-ers en gezondheid.

Export
Export Deventer
Het Deventer bedrijfsleven is zeer exportminded. Dat is de reden waarom MKB Deventer i.s.m. met Rabobank Salland exportstimulering voor onze gezamenlijke leden als thema heeft opgepakt.
Kennisbank ZZP buitenland
Ook ZZP Nederland heeft veel kennis over werken in het buitenland.