Kabinet komt met nieuwe coronasteun voor bedrijven

Dinsdag 16 november 2021

Minister-president Rutte maakte afgelopen vrijdag in de persconferentie nieuwe coronamaatregelen bekend. Ook kondigde hij aanvullende steunmaatregelen aan voor ondernemers vanwege de nieuwe lockdown. Inmiddels is er meer over bekend: we krijgen een nieuwe TVL-periode: TVL Q4 2021. Ondernemers kunnen hiervoor binnenkort een aanvraag doen.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is weer in het leven geroepen voor bedrijven die hun omzet met 30 procent zien dalen en ook aan de overige voorwaarden voldoen. Er komt ook extra ondersteuning voor evenementen. Die gaat niet via de TVL, maar via de Tijdelijke Regeling Subsidie Evenementen COVID-19 (TRSEC). De NOW-regeling komt overigens niet terug.

Met de nieuwe steun wil het kabinet getroffen ondernemers helpen bij het betalen van hun vaste bedrijfskosten dit kwartaal.  Voor de meest actuele informatie verwijzen we door naar de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. https://www.rvo.nl/

Corona Helpdesk

Ondernemers uit Deventer die (weer) worden getroffen door de aangescherpte coronamaatregelen kunnen voor een luisterend oor en praktische ondersteuning contact opnemen met de Corona Helpdesk (info@ondernemershuis-deventer.nl / 0570-758 021). In de Corona helpdesk werken Deventer organisaties samen om ondernemend Deventer zo goed mogelijk te informeren en te ondersteunen tijdens de coronapandemie. Ondernemers staan er in Deventer niet alleen voor.