Let op: Belastingdienst int achterstallige betalingen!

Dinsdag 4 april 2023

De coronacrisis heeft voor veel ondernemers financiële gevolgen gehad. Als gevolg hiervan hebben meerdere ondernemers belastingschulden opgebouwd bij de Belastingdienst. Het is belangrijk dat ondernemers die een bericht hebben ontvangen van de Belastingdienst met een overzicht van hun schulden, direct in actie komen en de Ondernemershelpdesk bellen. Het is mogelijk om samen te werken om te voorkomen dat de schulden onoplosbaar worden en de ondernemer in grote financiële problemen komt.

De Belastingdienst heeft ondernemers die belastingschulden hebben opgebouwd in coronatijd, aangeschreven met de mededeling dat zij nu echt moeten beginnen met het afbetalen van deze schulden. Als ondernemers niet reageren op deze oproep, krijgen zij in mei opnieuw een brief. Na deze brief zal de Belastingdienst in juni alle achterstanden invorderen. Dit kan leiden tot grote problemen voor ondernemers.

Gelukkig is er hulp beschikbaar voor ondernemers die in deze situatie verkeren. Er zijn inloopspreekuren gepland van 9 mei tot en met 4 juli op dinsdagen en donderdagen van 13:00 tot 20:00 bij het Ondernemershuis, Zutphenseweg 6 in Deventer. Hier kunnen ondernemers terecht voor hulp en advies bij het aflossen van hun belastingschuld. Deze spreekuren worden georganiseerd in samenwerking met het GROS, BAD en Ondernemershuis.

Als ondernemer is het van groot belang om op tijd actie te ondernemen als je een bericht van de Belastingdienst hebt ontvangen over belastingschulden. Door gebruik te maken van de inloopspreekuren en hulp te vragen, kan erger voorkomen worden.

Voor meer informatie over het gebruikmaken van de geboden hulp kan er ook contact worden opgenomen met de Ondernemershelpdesk op 0570-758 021. 

Aarzel niet, bezoek de inloopspreekuren of bel ons.

Je staat er in Deventer niet alleen voor.