Voordelen

Voordelen van werken met zp-ers

Specialisatie 
Veel zp’ers zijn voor zichzelf begonnen omdat ze een bepaald gebied van hun werk heel goed beheersten en vonden dat ze door hun werkgever te veel op andere gebieden werden ingezet dan ze goed in waren. Door alleen te focussen op een klein onderdeel van een arbeidsproces word je er ook steeds beter in. Bovendien, om jezelf als ondernemer goed in de markt te zetten, moet de kennis ook op peil worden gehouden, daarom investeren goede zzp’ers indien nodig ook veel in opleiding om hun kennis te vergroten. 

Goedkoper
Voor een zp’er hoef je als opdrachtgever geen sociale lasten en pensioenpremie en dergelijke te betalen. Daarom is werken met zp’ers vaak goedkoper. Door de expertise die je inhuurt is de prijs-kwaliteitverhouding van een zp’er ook erg goed. 

Verantwoordelijk 
Doordat een zp’er wordt afgerekend op zijn/haar resultaat zal de zzp’er er voor zorgen dat het werk altijd goed is. Als dit niet het geval is plaats een zp’er zichzelf uit de markt. Immers als opdrachtgever zoek je kwaliteit, als dit niet geleverd wordt zoek je iemand bij wie je wel kwaliteit krijgt. 

Flexibiliteit
Zp’ers maken je bedrijf flexibeler. Ze zijn snel in te zetten zonder veel wettelijke rompslomp en je kunt ook snel afscheid nemen van een zp’er. Zo kan je in drukke tijden een zp’er inhuren die je in minder drukke tijden geen opdrachten meer hoeft aan te bieden en dan ook niet meer hoeft te betalen. Zorg wel voor een goede opdrachtovereenkomst waarin duidelijk staat onder welke voorwaarden je een samenwerking aangaat en hoe je de overeenkomst kunt ontbinden. 

Harde werkers
Zp’ers hebben geen 9-tot-5 mentaliteit. Ze kunnen zich dat ook niet veroorloven want ze moeten de opdrachtgevers tevreden houden. Niet alleen door goed werk te leveren, maar ook door klaar te staan voor de opdrachtgever (in nood). De mentaliteit van de zp’er is ingesteld om de opdrachtgever tevreden te houden om zo wellicht een nieuwe opdracht te kunnen scoren, of in ieder geval goede reclame voor zichzelf te maken. Maak wel goede afspraken over eventueel meerwerk of het werken in de weekenden.  

Zo kunnen we nog meer redenen noemen om met zp-ers in zee te gaan!